søndag 17. april 2011

Fisk og grønnsaker i buljong

 Ingredienser
  TIL 4 PERSONER 
  4 laksefileter, uten skinn og ben, à ca. 75 g
 4 breiflabbfileter, à ca. 75 g
 1 knivsodd safrantråder
 50 g smør
 2 gulrøtter, renset, i tynne staver
 2 stilker selleri, i tynne staver
 1 squash, i tynne staver
 1 sjalottløk, finhakket
 1 suppekvast
 2 dl tørr hvitvin
 2 dl vann
 2,5 dl crème fraîche
 salt
 pepper
 kjørvel, til pynt

Framgangsmåte
1. Rist safrantrådene i en stekepanne over god varme i 1 minutt. Rør hele tiden. Ta ut safrantrådene, og sett dem til side.
2. Smelt smøret i en stor, dyp stekepanne med lokk. Fres gulrøtter, selleri, squash, løk og hvitløk over middels varme i 3 minutter uten at grønnsakene får farge. Tilsett en suppekvast, og smak til med salt og pepper. 
3. Kok vin og vann i 2 minutter. Hell det over grønnsakene, skru ned varmen, og la grønnsakene småsurre i 3-5. Fisk opp suppekvasten.
4. Legg fiskestykkene over grønnsaken, legg på lokk, og la fisken trekke over middels varme i om lag 5 minutter, eller til den er akkurat gjennomkokt. Prøv etter om lag 3 minutter, slik at fisken ikke blir overkokt. Legg fisk og grønnsaker over på et fat, drypp over litt av kokelaken, dekk det med aluminiumsfolie, og hold det varmt.
5. Rør crème fraìche og safran i kokelaken, og la sausen småkoke i 3-5 minutter, til den tykner litt. Smak til med salt og pepper. Fordel grønnsakene i 4 suppetallerkener, ogg legg ett stykke laks, og ett stykke breiflabb i hver tallerken. Fordel sausen over, og pynt med grønt. 

- Kjøp tilbehør her:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar