torsdag 30. september 2010

Ukens oppskrift - Tradisjonell lutefisk

Fiskeruta presenterer Lutefisk

Lutefisken er et meget populært måltid og den serveres fra oktober til nyttår. Mange spiser den nesten året rundt. Tilbehøret varierer fra distrikt til distrikt.



Ingredienser
Porsjoner      4
3 kg      lutefisk
2 - 3 ss      salt
600 g      gode Mandelpoteter
200g      bacon i skiver eller et stykke.
     grovmalt pepper   
Ertestuing til 4 personer:
3dl tørre grønne erter
vann
1dl melk
1 ss hvetemel
1 ts salt

Vi anbefaler å koke lutefisken uten vann i stekeovn. Sett stekeovnen på 200 grader. Legg fisken i en ovnspanne eller ildfast fat med skinnsiden ned. Dryss salt over lutefisken. Dekk med lokk eller aluminiumsfolie. Settes i ovn ca 40 minutter ved 200 grader. Mindre mengde lutefisk tar kortere tid.
Skjær baconet i terninger og stek det på svak varme så fettet får smelte og baconet bli sprøtt.

Ertestuing:
La ertene ligge i vann natten over. Kok dem møre i nytt vann så mye at det dekker ertene. Lag jevning av melk og hvetemel. Rør inn jevningen og la stuingen koke 5-6 minutter. Smak til med salt. Eller lag ertestuingen etter oppskriften på pakken. 
 Kilde: www.godfisk.no

Da gjenstår det bare å nyte måltidet.

Bestille fersk lutefisk -  www.fiskeruta.com


















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar