Laks i ovn er en utrolig lett rett, og da får du tid til å dekke bordet og ta ut av oppvaskmaskinen mens fisken godgjør seg i ovnen i ca 15 minutter.
Ingredienser | |
Porsjoner | 4 |
500 – 600 g | laksefilet |
salt og pepper | |
2 | løk i båter |
1 | rød paprika i biter |
1 | purreløk i tykke skiver |
2 | gulrøtter i skiver |
1 | squash i skiver |
8 | mini tomater |
3 ss | olivenolje |
1 | knivsodd tørret timian |
1 | knivsodd tørret oregano |
Nøkkelinformasjon | |
Tid | 20 minutter |
Vanskelighetsgrad | Enkel |
Produkt | Laks |
Tilberedningsmetode | Ovnsbakt |
Porsjoner | 4 |
Skjær laksen i fire serveringsstykker. Sett stekeovnen på 200 grader C.
Bland olje, tørrede urter og grønnsaker i en bolle. Ha blandingen over i en ildfast for. Drypp et par spiseskjeer vann over grønnsakene og plasser laksestykkene over. Krydre med salt og pepper og dekk formen med aluminiumsfolie. Sett formen midt i forvarmet ovn på 200 grader i ca 15 minutter.
Server gjerne med noen skjeer rømme på toppen.
Utvalget av grønnsaker kan varieres og hvorfor ikke prøve med noen skjeer sweet chilisaus, soyasaus eller bare en presset halv sitron som smakstilsetting. Friske urter som gressløk, persille eller dill setter en ekstra smak på retten til slutt. Server med en frisk salat eller nykokt brokkoli.
Kilde: www.godfisk.no
Kilde: www.godfisk.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar