torsdag 24. november 2011

Breiflabb med stekt sopp og rødvinssmør!

Helgen nærmer seg, og vi tenkte å tipse dere om en flott helgerett :)

Dette er for ca 4 personer
Du trenger:

800g  Breiflabb
1 ss    Smør
          Olivnolje
          Salt og pepper

Rødvinssmør
1 stk   Sjalottløk
1 ss    Gressløk
o,5 ts  Timian, frisk
1 dl     Rødvin
2 dl     Fiskekraft
2 ss     Smør
           Salt og pepper

Soppblanding
200 g  Sjampinjong
3 ss     Olivenolje
200 g  Aromasopp
2 stk    Aromasopp
           Timian, frisk


Slik gjør du:

Stek breiflabbfilet hel i en blanding av smør og olivenolje. La den surre
noen minutter på svak varme.
Dryss salt og pepper på og skjær breiflabben i serveringsstykker.

Rødvinsmør
Finhakk sjalottløk, gressløk og timian.
Surr sjalottløk og timian i smør.  Tilsett rødvin og fiskekraft og kok
inn til deg halve.
Sil sausen og pisk inn smør. Smak til med salt og pepper.

Soppblanding
Del sopp i passe store biter. Stek sopp i olivenolje med løk, timian, litt salt og pepper.
Serversoppblandingen til den stekte breiflabben sammen med rødvinsmør og bakt potet.

Oppskriften fant vi her, og råvarene finner du her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar