fredag 27. januar 2012

Bakt torsk


Ingredienser
Antall porsjoner
4 porsjoner
600 g  torskeloins, uten skinn og bein
300 g  reker, uten skall
1 dl  salt
1 l  vann

Salat
4 stk  tomat
1 stk  agurk
1 stk  purre
3 ss  persille, frisk
1 stk  sitron
salt og pepper

Smørsaus
2 dl  fløte
75 g  smør, usaltet
2 stk  egg
0.5 dl  dill
salt og pepper

Tilbehør
potet

Framgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 grader.
Kok potet møre med skallet på
Skjær torsk i serveringsstykker.
Rør ut salt i kaldt vann til alt er oppløst. Hell det over fisken og la den trekke i ca. 8 minutter.
Legg torskestykkene på et smurt stekebrett, og stek i ovnen i ca. 6-8 minutter.

Salat
Kutt tomat og agurk i ca. 1×1 cm biter.
Skjær purre i tynne skiver.
Ha grønnsakene i en bolle sammen med finhakket persille.
Drypp over litt olivenolje og smak til med presset sitron, salt og pepper.

Smørsaus
Kok fløten til den begynner å tykne.
Ta kjelen vekk fra varmen og rør inn biter av smør. Pass på temperatuten slik at sausen ikke skiller seg.
Tilsett hardkokte grovhakkede egg, reker og dill. Smak til med salt og pepper.
Ha salaten på en tallerken og legg et stykke ovnsbakt torsk over. Legg potetene rundt og ha over smørsaus.

Husk å bestille nydelig torsk fra Fiskeruta og få gratis hjemkjøring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar