mandag 30. januar 2012

Laks i form med grønnsaker

Laks og grønnsaker ovnsbakt sammen blir en rask og smakfull middag. Til denne oppskriften kan du også bruke filet fra annen fisk, som ørret, torsk eller steinbit.

Ingredienser

4 porsjoner
700 g  laksefilet, uten skinn og bein
5 stilker  selleri
250 g  sjampinjong
3 ss  olivenolje
1 stk  sitron
15 stk  oliven, sort salt
Tilbehør
Potetmos

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 grader.
  • Skjær stangselleri i skrå skiver og sjampinjong i skiver. Ha grønnsakene i en smurt ildfast form og drypp olivenolje over.
  • Skrell sitron og del i skiver som du legger over grønnsakene.
  • Stek grønnsakene i 10 minutter. Dersom du bruker fryst fisk, kan du legge i fisken når grønnsakene har stekt kun 5 minutter.
  • Ta ut formen, dryss over litt salt og oliven og bland alt godt.
  • Skjær laks i ca. 3 cm store stykker og dryss over litt salt og pepper. Legg laksefiletbitene over grønnsakene og drypp litt olivenolje over.
  • Stek ca. 10 minutter til, helt til fisken er såvidt gjennomstekt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar