Ingredienser | |
Porsjoner | 4 |
600g | steinbitfilet uten skinn og bein |
12 stk | blåskjell |
1 | tomat uten skinn og kjerner |
1 - 2 | hvitløkbåter |
2 ss | finhakkede urter, det som finnes |
Jordskokkpuré | |
600g | jordskokker |
1dl | melk |
1dl | matfløte |
salt og pepper | |
Råstekte poteter | |
4 | store mandelpoteter |
olivenolje 3 ss | |
1 | finhakket hvitløkbåt |
1 ss | finhakkede urter, det som finnes |
salt og pepper |
Nøkkelinformasjon | |
Tid | |
Vanskelighetsgrad | Middels |
Produkt | Steinbit |
Type rett | Hovedrett |
Anledning | Festmat |
Sesong | Vinter |
Tilberedningsmetode | Ovnsbakt |
Kjøkken | Internasjonalt |
Porsjoner | 4 |
Start med potetene:
Skrubb dem godt, tørk dem og skjær dem i båter. Legg potetbåtene i langpanne, drypp over olje, dryss på hvitløk, urter, salt og pepper og bak potetene midt i ovnen til de er møre og brune. Ta dem ut og hold dem varme. Skru ovnsvarmen ned til 200 ◦C.
Skjær fisken i jevnstore stykker og skjær et skråsnitt i toppen.
Skjær blåskjell og tomat i terninger og bland det med hakket hvitløk og urter. Fyll blandingen i snittet i fisken og bak den midt i ovnen til den er gjennomkokt.
Skrell jordskokkene og skjær dem i terninger. Kok dem møre i en blanding av melk og fløte, mos dem og smak mosen til med salt og pepper. Får du ikke jordskokker kan du bruke rotselleri.
Server fisken med pureen og potetene. Pynt gjerne med gressløk.
Kilde: Godfisk.no
Bestille skinn og benfri steinbitfilet fra Fiskeruta: Trykk her
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar