mandag 25. oktober 2010

Fylt steinbit med stekte poteter






Ingredienser
Porsjoner
4
600g
steinbitfilet uten skinn og bein
12 stk
blåskjell
1
tomat uten skinn og kjerner
1 - 2
hvitløkbåter
2 ss
finhakkede urter, det som finnes
Jordskokkpuré
600g
jordskokker
1dl
melk
1dl
matfløte

salt og pepper
Råstekte poteter
4
store mandelpoteter

olivenolje 3 ss
1
finhakket hvitløkbåt
1 ss
finhakkede urter, det som finnes

salt og pepper

Nøkkelinformasjon
Tid

Vanskelighetsgrad
Middels
Produkt
Steinbit
Type rett
Hovedrett
Anledning
Festmat
Sesong
Vinter
Tilberedningsmetode
Ovnsbakt
Kjøkken
Internasjonalt
Porsjoner
4

Start med potetene:
 Skrubb dem godt, tørk dem og skjær dem i båter. Legg potetbåtene i langpanne, drypp over olje, dryss på hvitløk, urter, salt og pepper og bak potetene midt i ovnen til de er møre og brune. Ta dem ut og hold dem varme. Skru ovnsvarmen ned til 200 C.
Skjær fisken i jevnstore stykker og skjær et skråsnitt i toppen.
Skjær blåskjell og tomat i terninger og bland det med hakket hvitløk og urter. Fyll blandingen i snittet i fisken og bak den midt i ovnen til den er gjennomkokt.
Skrell jordskokkene og skjær dem i terninger. Kok dem møre i en blanding av melk og fløte, mos dem og smak mosen til med salt og pepper. Får du ikke jordskokker kan du bruke rotselleri.
Server fisken med pureen og potetene. Pynt gjerne med gressløk.
Kilde: Godfisk.no 

Bestille skinn og benfri steinbitfilet fra Fiskeruta: Trykk her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar