torsdag 15. desember 2011

Helgekosen!

Det er snart helg, og da er det greit å starte på handlelisten. Vi i Fiskeruta syntes at helgen er til for å kose seg med masse god mat! Det er da vi har tid til å bruke litt mer tid på maten. Så vi skal gi dere en oppskrift som er himmelsk!

Oppskriften er for ca 4 porsjoner, og da trenger du

300g   Torsketunge
1 stk    Egg
0,25 ts Salt
1 dl      Griljermel
1 dl      Olje
            Kajennepepper
            Salt
Tartarsaus
2 stk  Egg
2 ss    Persille, frisk
2 ss    Sylteagurk
1 ss    Kapers
1 ss    Løk
100g  Majones
2 ss    Sylteagurk, lake
          Sukker
          Salt og hvit pepper
Tilbehør
          Sitron
          Persille, frisk

Slik gjør du!
Skyll torsketunger og la dem tørke på kjøkkenpapir.
Pisk eggehvite og salt til mykt skum.
Bland griljermel med salt og pepper
Dypp torsketunger først i eggehvite, deretter i griljermel.
Varm olje i sekepanne til den har god varme.
Lagg i torsketungene og stek de til de er gyllenbrune og gjennomstekte.

Tartarsaus
Kok egg slik ta de er hardkokt. avkjøl eggene før de kuttes grovt opp.
Finhakk persille, sylteagurk, kapers og løk, og bland dette sammen med eggene.
Tilsett majones og rør inn litt lake fra sulteagurk til man får en tykk, men smidig saus.
Smak den til med litt sukker, salt og hvit pepper.
Server torsketungene sammen med tartarsaus, sitron og litt persille.

Oppskriften fant vi her, og råvaren finner du her :)
Vi i Fiskeruta ønsker dere en fortsatt fin torsdag :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar