Men ukens middagstips må jo også komme!
Oppskriften er til ca. 4 porsjoner.
Du trenger:
1 stk Eple
800g Kveite
0,5 stk Stiron
Salt og pepper
Smørsaus
O,5 stk Fennikel, frisk
100g Sukkererter
1,5 stk Sjalottløk
0,5 fedd Hvitløk
0,5 stk Kardemomme, hel
1,5 stk Stjerneanis
1,5 dl Eplejuice
2,5 dl Hvitvin
2,5 dl Matfløte
75g Smør
Mandelpotetpuré
500g Mandelpotet
75g Smør
2,5 dl Matfløte
25g Mandelflak
Salt og pepper
Olivenolje
Timian, frisk
Slik gjør du:
Sett stekovnen på 180 grader. Skrap fiskeskinnet godt, skyll og tørk. Skjær snitt i fiskeskinnet
Kutt sitron og hvitløk i skiver. Legg halve sitronskiver og skiver av hvitløk i snittene. Pensle godt med olivenolje og dryss over salt og pepper.
Stikk inn steketermometeret i den tykkeste delen av kveita. Stek kveita til den har ca. 53 grader i kjernen, da er den fortsatt saftig. Husk at den ettersteiker noe når den kommer ut av ovnen.
Dra av skinnet og kveita er klar til servering. Løft av fiskestykkene med en steikespade. Når kjøttet er tatt av, løfter du av hele beinet og resten av kjøttet er klart til servering.
Smørsaus:
Kok opp lett saltet vann.
Kutt fenikkel og sukkererter i små biter. Kok fennikelen i ca. 1 minutt, ha deretter i sukkerertene. Kok videre i ca. 1 minutt. Hell av vannet og skyll grønnsakene i iskaldt vann til de er kalde. Dette kan gjøres på forhånd.
Finhakk sjalottløk og grovhakk hvitløk. Surr løk og hvitløk sammen med kardemomme og stjerneanis i olivenolje til løken er blank.
Hell over en god eplejuice og hvitvin. Kok dette ned til det halve. Hell i fløten og kok ned til det halve igjen. Rør inn smøret.
Sil sausen over i en ny kjele og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Kutt eplet i små terninger. Bland dill sammen med epleterningene, fenikkel og sukkererter. Hell den varme sausen over.
Nå har du grønnsaker og saus i ett, klart til servering.
Mandelpotetpuré:
Skrell og kok mandelpoteter møre. Varm opp smør og fløte. Mos poteter med smør og fløte, juster mengden etter tørrheten på potetene. Smak til med salt og pepper.
Legg mandelflak utover et brett, drypp litt olivenolje over og sett det i ovnen på 150 grader i ca. 10 minutter. Mandlene skal bli sprø og gylne. Ta dem ut av ovnen og legg dem på papir som trekker fett. Hakk litt frisk timian. Dryss mandelflak og timian over potetmosen.
Oppskriften fant vi her, og råvarene får du tak i her :)
God jul fra oss i Fiskeruta !
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar